Várj...

Webáruház

Termékek

Felhasználó

Információ

 

Erdélyi konyha -- Kolozsvári szakácskönyv...

Várj...
Az értesítések csak bejelentkezés után láthatóak!
Bejelentkezés
Várj...
E-mail:
Jelszó:
Bejelentkezés
Animare webáruház
»
Könyv
»
Szakácskönyv
»
Erdélyi konyha -- Kolozsvári szakácskönyv

Erdélyi konyha -- Kolozsvári szakácskönyv (Könyv)

Várj...
2 272 Ft
Eredeti ár: 2 950 Ft
Kedvezmény: 23% (678 Ft)
 db 
Kosárba
rendelhető
24 pont
Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv igazi gasztrotörténeti érdekesség, egyben ma is jól használható szakácskönyv. Az eredetileg a századforduló után megjelent kötet egy változatos, gazdag konyhakultúrájú világba vezeti a gasztronómia iránt érdeklődőket és a főzni szerető közönséget. A magyar konyhán belül csekély a regionális eltérés, az egyetlen kivétel Erdély, amely - az ott lakó különböző nemzetiségeknek is köszönhetően - mindig is kitűnt sokszínűségével. Sok elfeledett étel mellett a könyvben megtaláljuk többek között a kürtős kalács receptjét, melyet először Erdélyben jegyeztek le, külön fejezetet kap a puliszkafőzés, a töltött káposzta szerepét pedig jól mutatja, hogy ennek a leghosszabb, legalaposabb a receptleírása. A könyv szerkesztése során megtartottuk az eredeti nyelvezetet, csak a helyesírást igazítottuk a maihoz a könnyebb használhatóság érdekében. A régies vagy tájnyelvi szavak megértését pedig egy szótár segíti. Az Erdélyi konyha - Kolozsvári szakácskönyv az Alinea Kiadó régi szakácskönyveket bemutató sorozatában jelenik meg, követve a Cziffray István Magyar Nemzeti Szakácskönyvét, Németh Zsuzsána Magyar szakácskönyvét és Simai Kristóf Körmöcbányán lejegyzett XVIII. század végi kéziratos szakácskönyvének első nyomtatott kiadását. Erdélyi konyha -- Kolozsvári szakácskönyv könyv ára: 2272 Ft.

ISBN
9786155669200
Aranykártya
Várj...
» Szavazzon Ön is az Erdélyi konyha -- Kolozsvári szakácskönyv könyvre!
0,00
0/10
Még nem érkezett szavazat.